ZNAJDŹ NAS
POROZMAWIAJMY
FOLLOW US
Studio Projektowe: Fabryka Lilpopa al. Prymasa Tysiąclecia 48a lok. 57 01-244 Warszawa
PROJEKTOWANIE BIUR WARSZAWA | SKORUPSKI STUDIO
studio@skorupski-studio.pl
NA SKRÓTY
Budynek ma zwartą podłużną bryłę o nowoczesnym kubicznym kształcie. Od strony ogrodu wygląda jak nałożone na siebie klocki. W częściach wysuniętych poza obrys bryły znajduje się klatka schodowa, oraz ogród zimowy (na parterze) i gabinet na piętrze. Prosta ascetyczna bryła domu pozbawiona detali architektonicznych i zdobień jest bardzo uniwersalna. Podłużny układ domu daje możliwość wyraźnego podziału przestrzeni. Do części centralnej prowadzi obszerny hol z garderobą i toaletą dla gości. Na parterze uzyskano jednolitą ponad stumetrową przestrzeń. Składają się na nią blisko pięćdziesiąt metrowy salon oraz kuchnia z jadalnią. Z salonu prowadzi wyjście do ogrodu zimowego, który latem otwiera się szeroko na ogród. Przestrzeń prywatna domowników zlokalizowana jest na piętrze, składa się ona z trzech sypialni z niezależnymi łazienkami. Nadrzędnym założeniem było uzyskanie czytelnego funkcjonalnego planu mającego odzwierciedlenie w prostej bryle budynku. Surową formę podkreśla biały tynk, kontrastujący z ciemnoszarym kolorem ślusarki okiennej.

Sprawdź zdjęcia domu, który powstał w naszej pracowni architektonicznej

KLIENT Prywatny ARCHITEKCI Skorupski Studio ROK 2009 STATUS Zakończony POWIERZCHNIA 400 m2
GALERIA ZDJĘĆ
dom w konstancinie dom w konstancinie nowoczesny projekt architektoniczny nowoczesny projekt architektoniczny projekt architektoniczny domu projekt architektoniczny domu nowoczesny dom rodzinny nowoczesny dom rodzinny projektowanie architektoniczne projektowanie architektoniczne skorupski studio architekt skorupski studio architekt
ZNAJDŹ NAS
POROZMAWIAJMY
FOLLOW US
Studio Projektowe: Fabryka Lilpopa al. Prymasa Tysiąclecia 48a lok. 57 01-244 Warszawa
PROJEKTOWANIE BIUR WARSZAWA | SKORUPSKI STUDIO
studio@skorupski-studio.pl
NA SKRÓTY

DOM W KONSTANCINIE

Projekt architektoniczny nowoczesnego domu

w Konstancinie

Budynek ma zwartą podłużną bryłę o nowoczesnym kubicznym kształcie. Od strony ogrodu wygląda jak nałożone na siebie klocki. W częściach wysuniętych poza obrys bryły znajduje się klatka schodowa, oraz ogród zimowy (na parterze) i gabinet na piętrze. Prosta ascetyczna bryła domu pozbawiona detali architektonicznych i zdobień jest bardzo uniwersalna. Podłużny układ domu daje możliwość wyraźnego podziału przestrzeni. Do części centralnej prowadzi obszerny hol z garderobą i toaletą dla gości. Na parterze uzyskano jednolitą ponad stumetrową przestrzeń. Składają się na nią blisko pięćdziesiąt metrowy salon oraz kuchnia z jadalnią. Z salonu prowadzi wyjście do ogrodu zimowego, który latem otwiera się szeroko na ogród. Przestrzeń prywatna domowników zlokalizowana jest na piętrze, składa się ona z trzech sypialni z niezależnymi łazienkami. Nadrzędnym założeniem było uzyskanie czytelnego funkcjonalnego planu mającego odzwierciedlenie w prostej bryle budynku. Surową formę podkreśla biały tynk, kontrastujący z ciemnoszarym kolorem ślusarki okiennej.

Sprawdź zdjęcia domu, który powstał w naszej

pracowni architektonicznej

GALERIA ZDJĘĆ
dom w konstancinie dom w konstancinie nowoczesny projekt architektoniczny nowoczesny projekt architektoniczny projekt architektoniczny domu projekt architektoniczny domu nowoczesny dom rodzinny nowoczesny dom rodzinny projektowanie architektoniczne projektowanie architektoniczne skorupski studio architekt skorupski studio architekt KLIENT Prywatny ARCHITEKCI Skorupski Studio ROK 2009 STATUS Zakończony POWIERZCHNIA 400 m2