ZNAJDŹ NAS
POROZMAWIAJMY
FOLLOW US
Studio Projektowe: Fabryka Lilpopa al. Prymasa Tysiąclecia 48a lok. 57 01-244 Warszawa
PROJEKTOWANIE BIUR WARSZAWA | SKORUPSKI STUDIO
studio@skorupski-studio.pl
NA SKRÓTY
Projekt koncepcyjny rezydencji pod Mińskiem został utrzymany w surowym klimacie nawiązującym do purystyczno-minimalistycznej architektury japońskiego modernizmu i postmodernizmu, gdzie głównym budulcem był surowy beton. Takie też jest projektowane wnętrze surowe i proste gdzie kluczową rolę odgrywają materiały. Surowość struktury betonu została przełamana ciepłem drewnianej podłogi, fornirowanych okładzin ścian i zabudów stolarskich oraz żaluzji. W kontrze do betonu są też miękkie kształty narożników mebli i sufitów podwieszanych, które wedle psychologii przestrzeni wprowadzają poczucie spokoju i bezpieczeństwa. W ścianie oddzielającej kuchnię od salonu wkomponowano dwustronne akwarium. Przestrzeń salonu została zaaranżowana modułową sofą i wolnostojącymi fotelami tworząc półotwartą kompozycję. Jako akcenty przestrzenne i dekoracja zostały wykorzystane kultowe lampy FlosToio i PotenceVitry. Nad stołem architekt wnętrz zaproponował zwieszenie drewnianej lampy Secto. Wnętrze tworzy surową, a zarazem ciepłą przestrzeń do kontemplacji i codziennego życia w niebanalnym otoczeniu. W łazience jest kontynuowane podejście projektowe nawiązujące do dalekowschodnich powiązań. Naturalny kamień i odniesienia do ogrodu zen tworzą z pokoju kąpielowego oazę spokoju i domowego relaksu. Sprawdź galerię zdjęć projektu rezydencji
KLIENT Prywatny ARCHITEKCI Skorupski Studio ROK 2010 STATUS Zakończony POWIERZCHNIA 300 m2
GALERIA ZDJĘĆ
projekt wnętrza w rezydencji projekt wnętrza w rezydencji widok na kominek i salon widok na kominek i salon kuchnia kuchnia projekt rezydencji projekt rezydencji kominek wbudowany w ścianę kominek wbudowany w ścianę schody wykończone drewnem schody wykończone drewnem wolnostojąca wanna w łazience wolnostojąca wanna w łazience aranżacja wnętrza łazienki w domu aranżacja wnętrza łazienki w domu dwustronne akwarium dwustronne akwarium
ZNAJDŹ NAS
POROZMAWIAJMY
FOLLOW US
Studio Projektowe: Fabryka Lilpopa al. Prymasa Tysiąclecia 48a lok. 57 01-244 Warszawa
PROJEKTOWANIE BIUR WARSZAWA | SKORUPSKI STUDIO
studio@skorupski-studio.pl
NA SKRÓTY

REZYDENCJA POD MIŃSKIEM

Wyjątkowy projekt rezydencji pod Mińskiem

- Skorpuski Studio

Projekt koncepcyjny rezydencji pod Mińskiem został utrzymany w surowym klimacie nawiązującym do purystyczno-minimalistycznej architektury japońskiego modernizmu i postmodernizmu, gdzie głównym budulcem był surowy beton. Takie też jest projektowane wnętrze surowe i proste gdzie kluczową rolę odgrywają materiały. Surowość struktury betonu została przełamana ciepłem drewnianej podłogi, fornirowanych okładzin ścian i zabudów stolarskich oraz żaluzji. W kontrze do betonu są też miękkie kształty narożników mebli i sufitów podwieszanych, które wedle psychologii przestrzeni wprowadzają poczucie spokoju i bezpieczeństwa. W ścianie oddzielającej kuchnię od salonu wkomponowano dwustronne akwarium. Przestrzeń salonu została zaaranżowana modułową sofą i wolnostojącymi fotelami tworząc półotwartą kompozycję. Jako akcenty przestrzenne i dekoracja zostały wykorzystane kultowe lampy FlosToio i PotenceVitry. Nad stołem architekt wnętrz zaproponował zwieszenie drewnianej lampy Secto. Wnętrze tworzy surową, a zarazem ciepłą przestrzeń do kontemplacji i codziennego życia w niebanalnym otoczeniu. W łazience jest kontynuowane podejście projektowe nawiązujące do dalekowschodnich powiązań. Naturalny kamień i odniesienia do ogrodu zen tworzą z pokoju kąpielowego oazę spokoju i domowego relaksu. Sprawdź galerię zdjęć projektu rezydencji
GALERIA ZDJĘĆ
projekt wnętrza w rezydencji projekt wnętrza w rezydencji widok na kominek i salon widok na kominek i salon kuchnia kuchnia projekt rezydencji projekt rezydencji kominek wbudowany w ścianę kominek wbudowany w ścianę schody wykończone drewnem schody wykończone drewnem wolnostojąca wanna w łazience wolnostojąca wanna w łazience aranżacja wnętrza łazienki w domu aranżacja wnętrza łazienki w domu dwustronne akwarium dwustronne akwarium KLIENT Prywatny ARCHITEKCI Skorupski Studio ROK 2010 STATUS Zakończony POWIERZCHNIA 300 m2