ZNAJDŹ NAS
POROZMAWIAJMY
FOLLOW US
Studio Projektowe: Fabryka Lilpopa al. Prymasa Tysiąclecia 48a lok. 57 01-244 Warszawa
PROJEKTOWANIE BIUR WARSZAWA | SKORUPSKI STUDIO
studio@skorupski-studio.pl
NA SKRÓTY
Projekt wnętrz apartamentu w centrum Warszawy realizuje marzenie o prostej, uporządkowanej minimalistycznej przestrzeni będącej kwintesencją ponadczasowej elegancji. Wnętrze opiera się na zestawieniu czerni i bieli, mającej odzwierciedlenie w doborze materiałów: marmuru Nero Marquina, bieli ścian i frontów mebli, białych jedwabnych zasłon. Na podłodze zaproponowano użycie barwionego dębowego parkietu ułożonego w subtelną jodełkę francuską. Plan mieszkania umożliwił swobodną aranżację wnętrza i uzyskanie harmonii pomiędzy elementami przestrzeni oraz rozwiązanie ergonomiczne pod względem funkcjonalnym. We wnętrzu zaproponowano umieszczone centralnie sofę i fotele firmy Artflex. W celu uzyskania funkcjonalności i najlepszego zagospodarowania powierzchni zastosowano szereg szaf, schowków i mebli wykonanych według projektu. We wnętrzu nie ma elementów niepotrzebnych - zabudowa meblowa zaprojektowana wokół telewizora skrywa zamkniętą biblioteczkę. Zaproponowano białą syntetyczną kuchnię z meblami w systemie bezuchwytowym z wizualnie pocienionymi blatami wykonanymi z białego konglomeratu. W kuchni centralnym punktem jest wyspa, która również wspiera monolityczny blat stołu. Salon łączy się ukrytymi drzwiami z gabinetem, będącym sekretnym miejscem pracy, które można wyizolować od salonu przesuwnymi drzwiami. Chcąc podkreślić rangę wnętrza, a zarazem nadać bardziej prostą formę, zaproponowano podniesienie nadproży drzwiowych. Część mieszkania ze strefą prywatną łączy się ze strefą  reprezentacyjną wydzielonym holem. Wnętrze  mieszkania w swoim zamierzeniu przetwarza proste kubiczne formy i nadaje im subtelny współczesny detal przez co w zamierzeniu projektowym staje się szlachetne i ponadczasowe. Sprawdź zdjęcia z projektu tego wyjątkowego mieszkania
KLIENT Prywatny ARCHITEKCI Skorupski Studio ROK 2014 STATUS Zakończony POWIERZCHNIA 166 m2
GALERIA ZDJĘĆ
subtelne wykończenie wnętrza subtelne wykończenie wnętrza stół zintegrowany z wyspą kuchenną stół zintegrowany z wyspą kuchenną ergonomiczny projekt mieszkania ergonomiczny projekt mieszkania dębowy parkiet dębowy parkiet architektura wnętrz salon architektura wnętrz salon projekty mieszkań warszawa projekty mieszkań warszawa projektowanie mieszkań projektowanie mieszkań jasna kuchnia jasna kuchnia projekt wnętrza salon projekt wnętrza salon nowoczesne aranżacje pomieszczeń kuchennych nowoczesne aranżacje pomieszczeń kuchennych subtelne meble subtelne meble podłoga ułożona w stylu jodełki francuskiej podłoga ułożona w stylu jodełki francuskiej
ZNAJDŹ NAS
POROZMAWIAJMY
FOLLOW US
Studio Projektowe: Fabryka Lilpopa al. Prymasa Tysiąclecia 48a lok. 57 01-244 Warszawa
PROJEKTOWANIE BIUR WARSZAWA | SKORUPSKI STUDIO
studio@skorupski-studio.pl
NA SKRÓTY

APARTAMENT WARSZAWA

CENTRUM

Projekt apartamentu Warszawa Centrum

Projekt wnętrz apartamentu w centrum Warszawy realizuje marzenie o prostej, uporządkowanej minimalistycznej przestrzeni będącej kwintesencją ponadczasowej elegancji. Wnętrze opiera się na zestawieniu czerni i bieli, mającej odzwierciedlenie w doborze materiałów: marmuru Nero Marquina, bieli ścian i frontów mebli, białych jedwabnych zasłon. Na podłodze zaproponowano użycie barwionego dębowego parkietu ułożonego w subtelną jodełkę francuską. Plan mieszkania umożliwił swobodną aranżację wnętrza i uzyskanie harmonii pomiędzy elementami przestrzeni oraz rozwiązanie ergonomiczne pod względem funkcjonalnym. We wnętrzu zaproponowano umieszczone centralnie sofę i fotele firmy Artflex. W celu uzyskania funkcjonalności i najlepszego zagospodarowania powierzchni zastosowano szereg szaf, schowków i mebli wykonanych według projektu. We wnętrzu nie ma elementów niepotrzebnych - zabudowa meblowa zaprojektowana wokół telewizora skrywa zamkniętą biblioteczkę. Zaproponowano białą syntetyczną kuchnię z meblami w systemie bezuchwytowym z wizualnie pocienionymi blatami wykonanymi z białego konglomeratu. W kuchni centralnym punktem jest wyspa, która również wspiera monolityczny blat stołu. Salon łączy się ukrytymi drzwiami z gabinetem, będącym sekretnym miejscem pracy, które można wyizolować od salonu przesuwnymi drzwiami. Chcąc podkreślić rangę wnętrza, a zarazem nadać bardziej prostą formę, zaproponowano podniesienie nadproży drzwiowych. Część mieszkania ze strefą prywatną łączy się ze strefą  reprezentacyjną wydzielonym holem. Wnętrze  mieszkania w swoim zamierzeniu przetwarza proste kubiczne formy i nadaje im subtelny współczesny detal przez co w zamierzeniu projektowym staje się szlachetne i ponadczasowe. Sprawdź zdjęcia z projektu tego wyjątkowego mieszkania
GALERIA ZDJĘĆ
subtelne wykończenie wnętrza subtelne wykończenie wnętrza stół zintegrowany z wyspą kuchenną stół zintegrowany z wyspą kuchenną ergonomiczny projekt mieszkania ergonomiczny projekt mieszkania dębowy parkiet dębowy parkiet architektura wnętrz salon architektura wnętrz salon projekty mieszkań warszawa projekty mieszkań warszawa projektowanie mieszkań projektowanie mieszkań jasna kuchnia jasna kuchnia projekt wnętrza salon projekt wnętrza salon nowoczesne aranżacje pomieszczeń kuchennych nowoczesne aranżacje pomieszczeń kuchennych subtelne meble subtelne meble podłoga ułożona w stylu jodełki francuskiej podłoga ułożona w stylu jodełki francuskiej KLIENT Prywatny ARCHITEKCI Skorupski Studio ROK 2014 STATUS Zakończony POWIERZCHNIA 166 m2